Olimpia Cluj a castigat pentru al patrulea an consecutiv trofeul Cupei Romaniei la fotbal feminin, dupa ce s-a impus astazi, in finala gazduita de stadionul Areni din Suceava, cu scorul de 3-0, in fata celor de la ASA Targu Mures. Dupa un prim sfert de ora echilibrat, in care ambele formatii si-au trecut in cont cate o ocazie, clujencele au deschis scorul in minutul 19, cand Lunca a dejucat pasul la off-side facut de defensiva adversa si a inscris cu un sut din 11 metri. Olimpia isi putea dubla avantajul pe Areni in minutul 27, dar Vatafu si-a prelungit prea mult balonul si a fost blocata de Paraluta. Formatia clujeana a modificat tabela la 2-0 la jumatate de ora de fluierul de start, cand Lunca si-a trecut in cont dubla, marcand ca la antrenamente, din sase metri, dupa o centrare de pe partea dreapta. In minutul 33 s-a facut 3-0 pentru Olimpia, Voicu punctand din interiorul careului dupa o gafa a jucatoarele echipei ASA Târgu Mureș. ASA a avut sansa sa reduca din diferenta pe finalul reprizei, dar nou-intrata Jahn a fost blocata in momentul sutului. In partea secunda, campioana Romaniei nu a mai fortat, managerul Mirel Albon preferand sa relueze intreg lotul deplasat la Suceava. Astfel, dupa pauza au lipsit goluri, nu si ocaziile de poarta. Olimpia a ratat in doua randuri golul patru, la suturile lui Bortan si Lunca, ambele blocate de portarul echipei nationale Paraluta. In ultimele minute, jucatoarele echipei ASA Târgu Mureș puteau marca golul de onoare, dar lobul trimis de nou-intrata Meleaca a ocolit tinta. Scor final 3-0, iar Olimpia Cluj castiga fara emotii Cupa Romaniei si bifeaza astfel al patrulea event consecutiv in fotbalul feminin romanesc.

Olimpia Cluj: Boanda – Corduneanu, Ficzay, Bortan, Vatafu, Voicu, Batea, Iusan, Lunca, Pinczi, Olar. Antrenor: Mirel Albon. Pe parcurs au mai intrat: Desnerean, Popa, Ciolacu, Giurgiu si Gurz.

ASA Târgu Mures: Paraluta – Sarosi, Goder, Mate, Barabasi, Boros, Ambros, Flesariu, B. Sandu, Gorea, Sipos. Antrenor: Alexandru Andrasi. Au mai intrat: Jahn, Costas, Roca, C. Sandu, Meleaca.

Festivitatea de premiere a castigatoarelor a fost oficiata de directorul de dezvoltare fotbalistica din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, impreuna cu primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu  si presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava, Ciprian Anton.

Sursa: Gazetasv

DSCF1104

DSC_0897

DSC_0902

DSC_0916

DSC_1018

DSC_1126

DSC_1133

DSC_1150

DSC_1156

DSC_1169

DSC_0945

DSC_0986

DSC_1049

DSCF1069

Mai multe poze aici.

 

Share Button

Leave a Reply