FOTBAL ȘI FEMINITATE

AJF IAȘI ȘI AJF SUCEAVA CÂȘTIGĂTOARELE TURNEULUI LA UNDER 12 ȘI UNDER 14

 

Municipiul Suceava a fost în premieră gazda turneului final pe țară “Fotbal și Feminitate”, ce reprezintă un proiect de dezvoltare a fotbalului feminin inițiat de UEFA și promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor. Timp de două zile, la baza sportivă Ramiro au luptat pentru medalii selecționatele din județele Suceava, Teleorman, Dolj,Iași,Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin,  la două categorii de vârstă, under 12 și under 14 ani. AJF Suceava nu a fost aleasă întâmplător să găzduiască terenul final, ci pentru faptul că a atras în cadrul proiectului nu mai puțin de 1400 de fete, fiind lider național la acest capitol.

 DSC_4240

Selecționatele județului Suceava pregătite de antrenorii Marcel Irimie și Lucian Hreamătă au avut evoluții bune și foarte bune, în final ambele urcând pe podium. În competiția sportivelor sub 14 ani, selecționata Asociației Județene de Fotbal Suceava a reușit să devină campioană națională după trei victorii din tot atâtea meciuri disputate.

 DSC_4249

La turneul final al proiectului de dezvoltare a fotbalului feminin inițiat de UEFA și promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor a fost prezent la baza sportivă Ramiro directorul de dezvoltare din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, dar și reprezentantul Comitetului Executiv al fotbalului feminin românesc, Alin Cioban.

DSC_2027

Din păcate, reprezentanta județului Bistrița-Năsăud nu a putut să ajungă la turneul final, iar organizatorii au înlocuit cele două echipe cu două din județul Suceava, la sub 12 ani evoluând o echipă de la Școala Gimnazială Bosanci, iar la sub 14 ani una de la Școala Nr. 11 “Miron Costin” Suceava. În primul meci din grupă, echipa AJF Suceava de la under 14 au trecut cu 1-0 de Suceava II, iar în al doilea s-au impus cu 4-1 în disputa cu echipa AJF Iași. Sucevencele au reușit să câștige finala mare în fața AJF Dolj cu scorul de 2-0 la loviturile de departajare, după 0-0 la terminarea celor două reprize. Medalia de argint a revenit echipei AJF Teleorman, după 1-0 cu AJF Iași. La sub 12 ani, AJF Suceava a trecut cu 4-0 de Suceava II și a pierdut cu 1-2 la penalty-uri, după 1-1 la finalul reprizei secunde. AJF Suceava a câștigat finala mică și medalia de bronz după 4-0 cu AJF Caraș-Severin, trofeul fiind câștigat de AJF Iași, 4-3 la loviturile de departajare în disputa cu AJF Teleorman.

DSC_4136

Sursa articol:  Monitorul de Suceava

Foto: Adrian Constantin

Mai multe fotografii găsiți aici.

Share Button

Leave a Reply