COMISIA DE DISCIPLINĂ – 01.10.2015

PROCES VERBAL

Încheiat astăzi, 01.10.2015, în ședința Comisiei de Disciplină a AJF Suceava.

În cadrul ședinței s-au luat în discuție următoarele jocuri:

1. AS VICTORIA PĂLTINOASA – AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI, LIGA A V-A VEST, arbitru VRANĂU OVIDIU, disputat la data de 27.09.2015.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat de pe banca de rezerve, antrenorul echipei AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI, d-nul VRÂNCEANU CONSTANTIN pentru injurii aduse arbitrului.

Comisia hotărăște: – suspendă antrenorul echipei AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI pentru 2 etape și 100 lei penalitate sportivă cf. art. 55b din RD AJF 2015.

2. CSM DORNA VATRA DORNEI – ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, LIGA INTER CONTI SENIORI, disputat la data de 27.09.2015, arbitru IGNAT IONUȚ, observator PĂDURARU VASILE.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul IUGA BOGDAN pentru cumul de avertismente. De asemenea, 5 jucători de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI au primit avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul IUGA BOGDAN de la echipa CSM DORNA VATRA DORNEI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

– sancționează clubul ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI cu 50 lei penalitate sportivă cf. art. 78a din RD AJF 2015.

3. CSM DORNA VATRA DORNEI – ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, LIGA INTER CONTI JUNIORI B1, disputat la data de 27.09.2015, arbitru IRICIUC GHEORGHE, observator PĂDURARU VASILE.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul ALEXANDRU ELIAS IONUȚ de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul ALEXANDRU ELIAS IONUȚ de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

4. AS VIITORUL CETATEA BAIA – AS STEAUA DUMBRĂVENI, LIGA A V-A EST, disputat la data de 27.09.2015, arbitru BLĂNARIU ALEXANDRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul ZAIȚ NICUȘOR GABRIEL de la echipa AS STEAUA DUMBRĂVENI pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: suspendă jucătorul ZAIȚ NICUȘOR GABRIEL de la echipa AS STEAUA DUMBRĂVENI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

5. AS VIITORUL VEREȘTI – AS PROGRESUL FRĂTĂUȚII VECHI, LIGA INTERCONTI SENIORI, disputat la data de 27.09.2015, arbitru TCACIUC IONUȚ, observator CATARGIU DUMITRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că jocul nu a fost filmat.

Comisia hotărăște: – sancționează clubul AS VIITORUL VEREȘTI cu 600 lei penalitate sportivă, cf. art. 61.b din RD AJF 2015.

6. LPS SUCEAVA – ACS RAPID CFR SUCEAVA, JUNIORI D, disputat la data de 26.09.2015, arbitru SPATARU IOAN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că antrenorul echipei LPS Suceava, d-nul LUP MARIUS a consemnat în raportul de arbitraj că unii jucători de la echipa ACS RAPID CFR SUCEAVA nu au adeverințe medicale. Această consemnare a fost făcută fără încuviințarea arbitrulului.

Comisia hotărăște: – sancționează antrenorul echipei LPS Suceava, d-nul LUP MARIUS cu AVERTISMENT cf. art. 86.3.1 din RD AJF 2015.

7. AS ȘTIINȚA MITOCU DRAGOMIRNEI – AS VIITORUL ADÂNCATA, LIGA A V-A SERIA EST, disputat la data de 27.09.2015, arbitru PRODAN DORIN, observator FERCAL ILIE.

 Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați jucătorii: CLIM ALEXANDRU de la echipa AS ȘTIINȚA MITOC și BILȚ CRISTIAN de la echipa AS VIITORUL ADÂNCATA pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorii CLIM ALEXANDRU de la echipa AS ȘTIINȚA MITOC și BILȚ CRISTIAN de la echipa AS VIITORUL ADÂNCATA pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă, fiecare, cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

8. AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU – AS FORESTIERUL FRUMOSU, LIGA A V-A SERIA VEST, disputat la data de 27.09.2015, arbitru LAZĂR LAURENȚIU, observator MELINTE MIHAI.

Din raportul de arbitraj și raportul observatorului s-a constatat că la sfârșitul jocului, arbitrul asistent A2 a fost lovit ușor cu palma după cap de către jucătorul DOBREA IONUȚ de la echipa AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU.

La ședință au fost prezenți: brigada de arbitri, delegatul echipei AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU, d-nul BOTUȘAN ION GHEORGHE împreună cu un jucător al echipei sale. Fiecare și-au susținut punctul lor de vedere, lucruri ce au fost relatate și în raportul de arbitraj de brigada de arbitri.

D-nul BOTUȘAN ION GHEORGHE cât și jucătorul echipei sale, nu recunosc faptele scrise în raport. S-a luat legătura telefonică cu observatorul jocului, d-nul MELINTE MIHAI, pentru a confirma anumite aspecte din timpul jocului.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul DOBREA IONUȚ de la echipa AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU pentru 3 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 65b din RD AJF 2015.

9. AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI – AS AVÂNTUL VOLOVĂȚ, LIGA A V-A SERIA EST, disputat la data de 27.09.2015, arbitru MORUZ ALEXANDRU.

Din raportul de abitraj s-a constatat că a fost lovit cu o piatră arbitrul asistent A2 de către un spectator. De asemenea, arbitrul MORUZ ALEXANDRU consemnează că nu a putut dicta sancțiuni disciplinare din cauza presiunii oficialilor și jucătorilor echipei gazdă. Arbitrul asistent A2, d-nul SPĂTARU IOAN, în memoriul său, relatează nervozitatea jucătorilor echipei gazdă și lovirea în spate de către un spectator cu o piatră. De asemenea, despre tensiunea jocului respectiv, relatează în memoriul său și d-nul antrenor al echipei AS AVÂNTUL VOLOVĂȚ, d-nul VICOL GHEORGHE.

La ședință au fost prezenți: brigada de arbitri, reprezentanții echipei AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI:d-nul LUȚAC ȘTEFAN, jucătorul COCA MARIAN și căpitanul echipei. Arbitrul MORUZ ALEXANDRU și arbitrul asistent A2, SPĂTARU IOAN și-au menținut declarațiile din raportul de arbitraj, respectiv, memoriul. Reprezentanții echipei AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI nu au recunoscut faptul că arbitrajul a fost sub presiune.

Comisia constată că toate cele 3 goluri s-au înscris în condiții regulamentare. Nu a fost nici o fază litigioasă în care arbitrul să fie nevoit să revină asupra deciziei (înscrierea unui gol sau eliminare). Se menține rezultatul de pe teren.

Comisia hotărăște: – suspendă terenul de joc din localitatea DORNEȘTI pentru 2 etape și sancționează clubul AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI cu 400 lei penalitate sportivă cf. art. 83.2.d din RD AJF 2015.

– sancționează clubul AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI cu 200 lei penalitate sportivă pentru deficiențe în organizarea jocului cf. art. 12.c din RD AJF 2015.

10. ACS BUCOVINA 2 RĂDĂUȚI – AS MOLDOVA DRAGUȘENI, LIGA INTER CONTI SENIORI, din 27.09.2015, arbitru CONȚ BOGDAN.    

Din raportul de arbitraj s-a constatat că echipa AS MOLDOVA DRĂGUȘENI nu s-a prezentat la joc.

Ulterior, reprezentanții echipei AS MOLDOVA DRĂGUȘENI au depus documente justificative la secretariatul AJF Suceava.

Comisia hotărăște: – reprogramarea jocului dintre echipele ACS BUCOVINA 2 RĂDĂUȚI și AS MOLDOVA DRĂGUȘENI de către secretariatul AJF SUCEAVA la o dată ulterioară. Reprezentanții ambelor echipe vor fi înștiințate în timp util, cf. art. 79.7 din RD AJF 2015.

 

COMISIA DE DISCIPLINĂ:

PREȘEDINTE: GUNDULA MIHAI

VICEPREȘEDINTE: LEUCIUC FLORIN

MEMBRU: CONSTANTIN ADRIAN

SECRETAR: MURĂRIȚA PETRU

Share Button

Leave a Reply