COMISIA DE DISCIPLINĂ – 28.10.2015

PROCES VERBAL

Încheiat astăzi,28.10.2015, în ședința Comisiei de Disciplină a AJF Suceava.

În cadrul ședinței s-au luat în discuției următoarele jocuri:

1. ACS ȘOMUZ FĂLTICENI – CS GURA HUMORULUI, LIGA INTER CONTI SENIORI, disputat la data de 25.10.2015, arbitru CONȚ BOGDAN, observator CATARGIU DUMITRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul PĂTRAȘCU RĂZVAN de la echipa CS GURA HUMORULUI de pe banca de rezerve pentru injurii aduse brigăzii de arbitri și lovirea arbitrului asistent A1 cu capul în față. La sfârșitul jocului, jucătorul vinovat și-a cerut scuze.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul PĂTRASCU RĂZVAN de la echipa CS GURA HUMORULUI pentru 5 etape și 300 lei penalitate sportivă cf. art. 65 din RD AJF 2015.

2. AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI – AS STEJARUL CAJVANA, LIGA A V-A, SERIA EST, disputat la data de 25.10.2015, arbitru NAGHI PETRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul MACIUC ANDREI de la echipa AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI de pe banca de rezerve pentru injurii la adresa arbitrului asistent A1.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul MACIUC ANDREI de la echipa AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 65a din RD AJF 2015.

3. AS ȘTIINȚA MITOC – AS INTERNAȚIONAL SALCEA, LIGA A V-A SERIA EST, disputat la data de 25.10.2015, arbitru CANTOREANU IULIAN, observator MURĂRIȚA PETRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul GHILAN MARIUS de la echipa AS INTERNAȚIONAL SALCEA pentru injurii la adresa arbitrului și lovirea în picior. Eliminarea a fost după fluierul final al jocului.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul GHILAN MARIUS de la echipa AS INTERNAȚIONAL SALCEA pentru 3 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 65 din RD AJF 2015.

4. AS SIRETUL DOLHASCA – AS RELEUL MIHOVENI, LIGA A V-A SERIA EST, disputat la data de 25.10.2015, arbitru LUNGU COSMIN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați jucătorii STRUGARIU FLORIN și GORAȘ ALIN, ambii de la echipa AS RELEUL MIHOVENI pentru punerea mâinii în gâtul arbitrului și bruscarea lui, nemulțumiți de acordarea unei lovituri de pedeapsă împotriva echipei lor.

Comisia hotărăște: suspendă jucătorii: STRUGARIU FLORIN și GORAȘ ALIN, ambii de la echipa AS RELEUL MIHOVENI pentru 3 etape și 150 lei penalitate sportivă, fiecare, conform art. 65.b din RD AJF 2015.

5. AS FORESTIERUL FRUMOSU – AS PLEȘUL RÂȘCA, LIGA A V-A SERIA VEST, disputat la data de 25.10.2015, arbitru COJOCARU DORU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul PORCOS ALEXANDRU de la echipa AS PLEȘUL RÂȘCA (în calitate de jucător schimbat ) pentru injurii la adresa arbitrului.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul PORCOS ALEXANDRU de la echipa AS PLEȘUL RÂȘCA pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă, cf. art. 65.a din RD AJF 2015.

6. AS VICTORIA VATRA MOLDOVIȚEI – AS VIITORUL VEREȘTI, LIGA INTER CONTI SENIORI,  disputat la data de 25.10.2015, arbitru VRANĂU OVIDIU, observator ȘUTEA DUMITRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul URSACHE ALEXANDRU de la echipa AS VIITORUL VEREȘTI pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul URSACHE ALEXANDRU de la echipa AS VIITORUL VEREȘTI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

7. AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU – AS BISTRIȚA BROȘTENI, LIGA A V-A SERIA VEST, disputat la data de 25.10.2015, arbitru MUTRESCU RĂZVAN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că echipa AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU a folosit un jucător în stare de suspendare (ȚIBULEA ANDREI).

Comisia hotărăște: – omologhează jocul cu 3-0 în favoarea echipei AS BISTRȚA BROȘTENI și sancționează clubul AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU cu 200 lei penalitate sportivă, cf. art. 41.3.b din RD AJF 2015.

8. CSO VIITORUL LITENI – ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, LIGA INTER CONTI SENIORI, disputat la data de 25.10.2015, arbitru TCACIUC IONUȚ, observator MURARIU TEODOR.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați jucătorii: AIELENEI FLORIN de la echipa CSO VIITORUL LITENI și CIOBANU OVIDIU de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru cumul de avertismente. De asemenea, în raportul de observare se menționează că delegatul echipei ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, d-nul LICHTENSTEIN EDUARD a avut un comportament neadecvat în pauza jocului iar la sfârșitul jocului nu a semnat raportul de arbitraj.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorii: AILENEI FLORIN de la echipa CSO VIITORUL LITENI și CIOBANU OVIDIU de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă, fiecare, cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

– sancționează delegatul echipei ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, d-nul LICHTENSTEIN EDUARD cu AVERTISMENT cf. art. 13.a din RD AJF 2015.

9. CSM DORNA VATRA DORNEI – AS BRADUL PUTNA, LIGA INTER CONTI SENIORI, din 25.10.2015, arbitru SRODER ROBERT.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că echipa AS BRADUL PUTNA nu s-a prezentat la joc.

Comisia hotărăște: – omologhează jocul cu 3-0 în favoarea echipei CSM DORNA VATRA DORNEI și sancționează clubul AS BRADUL PUTNA cu 300 lei penalitate sportivă cf. art. 79.1.a;

– obligă clubul AS BRADUL PUTNA să ramburseze suma de 330 lei reprezentând baremul de joc (arbitru + observator) pentru jocul de seniori, cf. art. 79.7 din RD AJF 2015.

10.  ACS JUNIORUL SUCEAVA 1 – LPS SUCEAVA , juniori D, disputat la data de 21.10.2015, arbitru GROSARIU ANDREI.

Cazul a fost amânat de la ședința din 22.10.2015 la cererea d-nului LUP MARIUS pentru aducerea de noi probe în susținerea nevinovăției.

D-nul LUP MARIUS a depus un memoriu în care relatează că a fost nedreptățiț în multe momente ale jocului ceea ce a condus la o nervozitate din partea lui.

Analizând rapoartele suplimentare ale arbitrilor cât și memoriul depus de domnul LUP MARIUS, comisia hotărăște:

– suspendă antrenorul (delegatul) echipei LPS SUCEAVA, d-nul LUP MARIUS pentru una lună de zile (29.10 – 28.11.2015) și 100 lei penalitate sportivă, cf. art. 65.b din RD AJF 2015.

11. AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI – AS BRADUL VAMA, LIGA A V-A SERIA VEST, disputat la data de 25.10.2015, arbitru BLĂNARIU ALEXANDRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că echipa AS VÂNĂTORUL DORNA CANDRENI a depus o contestație  privind schimbarea tricourilor între 2 jucători de la echipa AS BRADUL VAMA (numărul 20 și numărul 11).

La comisie s-au prezentat delegatul echipei AS BRADUL VAMA, d-nul LIPAN ALEXANDRU și jucătorul ȚEBREAN ANDREI care a precizat că la pauza jocului s-au dezbrăcat de tricouri și când s-au îmbrăcat din nou nu și-au dat seama că au luat tricourile greșit. Comisia constată că jucătorii cu numărul 20 și numărul 11, respectiv ȚEBREAN ANDREI și MOROȘAN FLORIN DANIEL au fost folosiți în jocul respectiv și sunt legitimați la echipa AS BRADUL VAMA.

Comisia hotărăște: – menține rezultatul de pe terenul de joc (3-2 în favoarea echipei AS BRADUL VAMA) și sancționează clubul AS BRADUL VAMA cu AVERTISMENT, cf. art. 12.a din RD AJF 2015.

12. AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI – AS VOINȚA ZVORIȘTEA, LIGA A V-A SERIA EST, arbitru MOLDOVAN ROBERTO, disputat la data de 25.10.2015.

Din raportul de arbitraj s-au constatat următoarele:

– în minutul 62 la un fault de joc a jucătorului CERNOVSCHI ONUȚ împotriva jucătorului TURINEAC PETRU care nu necesita acordarea de avertismente, jucătorul faultat s-a ridicat de la pământ pentru a se certa cu cel care l-a faultat. Apoi jucătorul CERNOVSCHI ONUȚ i-a pus mâinile în gat jucătorului TURINEAC PETRU.

– în acel moment, jucătorul CĂLINESCU PAVEL de la echipa AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI dupa un sprint de 70-80m, l-a lovit cu palma peste față pe jucătorul TURINEAC PETRU după care a început o încăierare generală.

– jandarmii prezenți la joc au reușit să aplaneze conflictul cu destulă greutate datorită agresivității jucătorului CĂLINESCU PAVEL.

-jocul a fost întrerupt și nu a mai fost continuat.

La comisie au fost prezenți numai din partea echipei AS VOINȚA ZVORIȘTEA, respectiv: delegatul echipei, d-nul BĂRBOSU STELIAN, jucătorul TURINEAC PETRU și căpitanul echipei DUMISTRĂCEL CONSTANTIN.

Din discuțiile purtate cu ei s-a remarcat violența cu care s-a manifestat jucătorul CĂLINESCU PAVEL. Inspectoratul de Jandarmi a trimis o adresă (nr. 1997440 din 28.10.2015) privind sancționarea d-nului CĂLINESCU PAVEL cu 800 lei.

Comisia hotărăște: – menține rezultatul de pe teren, respectiv 5-1 în favoarea echipei AS VOINȚA ZVORIȘTEA, suspendă jucătorul TURINEAC PETRU pentru una etapă și 100 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.1.f coroborat cu art. 43.4.a din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul CERNOVSCHI ONUȚ de la echipa AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 63.2.4.b din RD AJF 2015 .

– suspendă jucătorul CĂLINESCU PAVEL de la echipa AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI pentru 15 etape și 350 lei penalitate sportivă cf. art. 63.24.a coroborat cu art. 43.6.b din RD AJF 2015.

13.  Comisia sancționează clubul CSM DORNA VATRA DORNEI cu AVERTISMENT conform adresei clubului CSM DORNA VATRA DORNEI nr. 111/28.10.2015 pentru neprogramarea jocului de juniori D din 10.10.2015.

 

COMISIA DE DISCIPLINĂ:

PREȘEDINTE: GUDULA MIHAI

VICEPREȘEDINTE: LEUCIUC FLORIN

MEMBRU: CONSTANTIN ADRIAN

SECRETAR: MURĂRIȚA PETRU

Share Button

Leave a Reply