COMISIA DE DISCIPLINĂ – 12.11.2015

PROCES VERBAL

 

Încheiat astăzi, 12.11.2015, în ședința Comisiei de Disciplină a AJF Suceava.

În cadrul ședinței s-au luat în discuție următoarele jocuri:

1. AS VICTORIA VATRA MOLDOVIȚEI – CSM DORNA VATRA DORNEI, LIGA INTER CONTI, SENIORI, disputat la data de 08.11.2015, arbitru IGNAT IONUȚ, observator ȘUTEA DUMITRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul FÎRCAL IACOB VIOREL de la echipa AS VICTORIA VATRA MOLDOVIȚEI pentru cumul de avertismente și 5 (cinci) jucători de la echipa CSM DORNA VATRA DORNEI au primit avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul FÎRCAL IACOB VIOREL de la echipa AS VICTORIA VATRA MOLDOVIȚEI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

– sancționează clubul CSM DORNA VATRA DORNEI cu 50 lei penalitate sportivă, cf. art. 78.a din RD AJF 2015.

2. AS RECOLTA FÂNTÂNELE – AS GURA HUMORULUI, LIGA INTER CONTI, JUNIORI B1, disputat la data de 08.11.2015, arbitru SAVU ADRIAN, observator ȘUHAN MARIUS.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul EPURE PETRUȚ GEORGE de la echipa AS RECOLTA FÂNTÂNELE pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: –  suspendă jucătorul EPURE PETRUȚ GEORGE de la echipa AS RECOLTA FÂNTÂNELE pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

3. ACS RAPID CFR SUCEAVA – ACS BUCOVINA POJORÂTA, JUNIORI E, disputat la data de 07.11.2015, arbitru MORUZ ALEXANDRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat antrenorul echipei ACS RAPID CFR SUCEAVA, d-nul BOSÂNCEANU DRAGOȘ pentru proteste la adresa arbitrului.

Comisia hotărăște: – suspendă antrenorul echipei ACS RAPID CFR SUCEAVA, d-nul BOSÂNCEANU DRAGOȘ pentru una etapă și 50 lei penalitate sportivă, cf. art. 54.1.c din RD AJF 2015.

4. AS ȘTIINȚA MITOC – AS SILVA UDEȘTI, LIGA A V-A, SERIA EST, disputat la data de 08.11.2015, arbitru IRICIUC GEORGE.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul ȚICULEANU IONUȚ PAUL de la echipa AS ȘTIINȚA MITOC pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul ȚICULEANU IONUȚ PAUL de la echipa AS ȘTIINȚA MITOC pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

5. CSO VIITORUL LITENI – AS PROGRESUL FRĂTĂUȚII VECHI, LIGA INTER CONTI, SENIORI, disputat la data de 08.11.2015, arbitru SRODER ROBERT, observator CATARGIU DUMITRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul ROMAȘ EMIL de la echipa AS PROGRESUL FRĂTĂUȚII VECHI pentru injurii și amenințări la adresa arbitrului și 6 (șase) jucători de la echipa CSO VIITORUL LITENI au primit avertismente .

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul ROMAȘ EMIL de la echipa AS PROGRESUL FRĂTĂUȚI VECHI pentru 2 etape și 200 lei penalitate sportivă, cf. art. 65.a. din RD AJF 2015.

-sancționează clubul CSO VIITORUL LITENI cu 50 lei penalitate sportivă cf. art. 78a din RD AJF 2015.

6. AS MOLDOVA DRĂGUȘENI – ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, LIGA INTER CONTI, JUNIORI B1, arbitru LUNGU COSMIN, observator MURĂRIȚA PETRU, disputat la data de 08.11.2015.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat de pe banca de rezerve, antrenorul echipei ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI,d-nul RUSU CRISTIAN, pentru injurii și amenințări la adresa arbitrului asistent A1.

Comisia hotărăște: – suspendă antrenorul echipei ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, d-nul RUSU CRISTIAN pentru una etapă și 200 lei penalitate sportivă, cf. art. 65.a  coroborat cu art. 43.4.d din RD AJF 2015.

7. AS MOLDOVA DRĂGUȘENI – ACS ȘOZUMUL PREUTEȘTI, LIGA INTER CONTI, SENIORI, disputat la data de 08.11.2015, arbitru CORDUNEANU ANDREI, observator MURĂRIȚA PETRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați: jucătorul BOTOȘANU BOGDAN de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru cumul de avertismente și antrenorul echipei AS MOLDOVA DRAGUȘENI, d-nul BORDEIANU ION pentru pătrunderea pe terenul de joc nelăsând să execute o lovitură liberă pentru echipa oaspete.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul BOTOȘANU BOGDAN de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

– suspendă antrenorul echipei AS MOLDOVA DRĂGUȘENI, d-nul BORDEIANU ION pentru una etapă și 100 lei penalitate sportivă cf. art. 54.1.a din RD AJF 2015.

8. AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU – AS LARIX DORNIȘOARA, LIGA A V-A SERIA VEST, disputat la data de 08.11.2015, arbitru CANTOREANU IULIAN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că în minutul 88, echipa AS LARIX DORNIȘOARA s-a retras de pe terenul de joc la scorul de 4-4 (egalitate) deoarece a fost acordată o lovitură de pedeapsă în favoarea echipei gazdă și au fost eliminați jucătorii : DIAC RĂZVAN de la echipa AS LARIX DORNIȘOARA pentru împingerea cu o forță brutală a arbitrului și scuipându-l și TĂLMĂCEL LORI de la echipa AS LARIX DORNIȘOARA pentru injurii la adresa arbitrului. De asemenea, jucătorul DIAC RĂZVAN de la echipa AS LARIX DORNIȘOARA a spart ușa vestiarului.

Comisia hotărăște – omologhează jocul cu 3-0 în favoarea echipei AS BALADA CIPRIAN PORUMBESCU și sancționează clubul AS LARIX DORNIȘOARA cu 300 lei penalitate sportivă, cf. art. 83.5.b din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul DIAC RĂZVAN de la echipa AS LARIX DORNIȘOARA pentru 6 etape și 200 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.b+c din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul TĂLMĂCEL LORI de la echipa AS LARIX DORNIȘOARA pentru 4 etape și 150 lei penalitate sportivă, cf. art. 63.a din RD AJF 2015.

9. AS VIITORUL CETATEA BAIA – AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI, LIGA A V-A SERIA EST, arbitru BLĂNARIU ALEXANDRU, observator POROCH LIVIU, din data de 08.l1.2015.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că echipa AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI nu s-a prezentat la joc.

Ulterior, reprezentanții echipei AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI au depus documente justificative la secretariatul AJF Suceava.

Comisia hotărăște: – reprogramarea jocului dintre echipele AS VIITORUL CETATEA BAIA și AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI la o dată ulterioară. Reprezentanții ambelor echipe vor fi înștiințați în timp util.

– obligă clubul AS LOCOMOTIVA DORNEȘTI să ramburseze clubului AS VIITORUL CETATEA BAIA suma de 150 lei cheltuieli de organizare, cf. art. 79.7 din RD AJF 2015.

10. AS BRADUL VAMA – AS PLEȘUL RÂȘCA , LIGA A V-A, SERIA VEST, arbitru PIȘTA ANDREI, disputat la data de 08.11.2015.

Din raportul de arbitraj s-au constatat următoarele:

– 6 (șase) jucători de la echipa AS BRADUL VAMA au primit avertismente;

– după fluierul final al jocului, jucătorul ILIE IULIAN CRISTIAN de la echipa AS BRADUL VAMA după ce a cerut explicații pentru acordarea loviturii de pedeapsă acordată echipei oaspete în minutul 90+2, l-a călcat pe picior cu gheata și a adus amenințări arbitrului.

– spectatorii au pătruns pe terenul de joc și împreună cu jucătorii echipei gazdă au lovit arbitrul jocului și arbitrul asistent A2.

– în dumul spre vestiar, puținii spectatori care au rămas, au aruncat cu pietre și i-au lovit pe toți cei 3 arbitrii,respectiv în cap, în spate și în zona feței.

– aceste incidente s-au produs în prezența celor 3 jandarmi prezenți la joc.

La comisie s-au prezentat brigada de arbitrii. Arbitrul asistent A2, d-nul SPĂTARU IOAN a prezentat certificat medico legal nr. 1155-sv/A2 din 09.11.2015 eliberat de Serviciul de Medicină Legală Suceava.

Brigada de arbitri l-au identificat pe d-nul POPESCU POENARI MARIUS CONSTANTIN care a lovit arbitrul jocului și arbitrul asistent A2.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul ILIE IULIAN CRISTIAN de la echipa AS BRADUL VAMA pentru 3 etape și 150 lei penalitate sportivă, cf. art. 65 din RD AJF 2015.

– suspendă terenul din localitatea VAMA pentru clubul AS BRADUL VAMA pentru 6 etape și 400 lei penalitate sportivă, cf. art. 83.2.d coroborat cu art 43.6.b din RD AJF 2015.

– interzice intrarea pe orice stadion pentru un an de zile a d-nului POPESCU POIENARI MARIUS CONSTANTIN (13.11.2015 – 12.11.2016).

– sancționează clubul AS BRADUL VAMA cu 50 lei penalitate sportivă cf. art. 78.b din RD AJF 2015.

 

COMISIA DE DISCIPLINĂ:

PREȘEDINTE: GUDULA MIHAI

VICEPREȘEDINTE: LEUCIUC FLORIN

MEMBRU: CONSTANTIN ADRIAN

SECRETAR: MURĂRIȚA PETRU

Share Button

Leave a Reply