COMISIA DE DISCIPLINĂ – 03.12.2015

PROCES VERBAL

 

Încheiat astăzi, 03.12.2015, în ședința Comisiei de Disciplină a AJF Suceava.

În cadrul ședinței s-au luat în discuție următoarele jocuri:

1. AS UNIREA HORODNIC DE SUS – AS VOINȚA ZVORIȘTEA, LIGA A V-A, SERIA EST, disputat la data de 29.11.2015, arbitru MORUZ ALEXANDRU, observator ZUBAȘ ILIE.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că 5 (cinci) jucători de la echipa AS UNIREA HORODNIC DE SUS au primit avertismente.

Comisia hotărăște: – sancționează clubul AS UNIREA HORODNIC DE SUS cu 50 lei penalitate sportivă conform art. 78.b din RD AJF 2015.

2. AS VIITORUL ADÂNCATA – AS SILVA UDEȘTI, LIGA A V-A SERIA EST, disputat la data de 29.11.2015, arbitru CORDUNEANU ANDREI, observator ARMEANCA ION.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați jucătorii: DUMAN ANDREI pentru lovirea arbitrului cu podul palmei peste față și PIȘTA PETRU BOGDAN pentru cumul de avertismente, ambii jucători fiind de la echipa AS SILVA UDEȘTI. De asemenea, a fost trimis în tribună și antrenorul principal al echipei AS VIITORUL ADÂNCATA, d-nul MUNTEANU MARIUS, pentru proteste la deciziile arbitrului.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul DUMAN ANDREI de la echipa AS SILVA UDEȘTI pentru 7 etape și 250 lei penalitate sportivă cf. art. 65.d din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul PIȘTA PETRU BOGDAN pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

– suspendă antrenorul principal al echipei AS VIITORUL ADÂNCATA, d-nul MUNTEANU MARIUS, pentru una etapă și 75 lei penalitate sportivă cf. art. 54.b din RD AJF 2015.

– sancționează clubul AS SILVA UDEȘTI cu 50 lei penalitate sportivă cf. art. 78.b din RD AJF 2015.

3. AS STEAUA DUMBRĂVENI – AS INTERNAȚIONAL SALCEA, LIGA A V-A SERIA EST, disputat la data de 29.11.2015, arbitru CONȚ BOGDAN, observator POROCH LIVIU.

Din raportul de arbitraj și raportul observatorului s-au constatat următoarele:

– jucătorul ZAIȚ NICUȘOR – GABRIEL de la echipa AS STEAUA DUMBRĂVENI a lovit cu pumnul în ceafă un adversar când jocul era oprit, jucătorul fiind eliminat ulterior.

– jucătorul GEOSU IONUȚ DANIEL de la echipa AS INTERNAȚIONAL SALCEA a fost eliminat  pentru cumul de avertismente.

– pe finalul jocului când brigada de arbitri se pregătea să plece spre vestiare, jucătorul CURELUȘĂ MARIUS IULIAN MARIAN de la echipa AS STEAUA DUMBRĂVENI s-a repezit la arbitrul asistent A2, d-nul SPĂTARU IOAN, l-a înjurat și l-a lovit cu palma, incitând și spectatorii.

– un număr de 10-15 spectatori au pătruns pe terenul de joc producând o busculada iar unul dintre ei l-a lovit pe arbitrul asistent A2 cu piciorul în zona tibiei.

– jucătorul ZAIȚ NICUȘOR – GABRIEL a lovit arbitrul asistent A2 cu pumnul în față moment în care acesta a căzut la pământ având nevoie de îngrijiri medicale.

– la intrarea în tunel spre vestiare, un alt spectator l-a lovit cu palma după cap pe același arbitru asistent.

– după ce arbitrii au ajuns la cabine, au ajuns și reprezentanții poliției fiind chemați prin apelul de urgență 112.

– brigada de arbitri cât și observatorul jocului au mers la postul de poliție a comunei Dumbrăveni unde au dat declarații.

La comisie s-au prezentat arbitrii asistenți: SPĂTARU IOAN,PINTILII BOGDAN și antrenorul echipei AS INTERNAȚIONAL SALCEA, d-nul SIMINICEANU PETRICĂ.

D-nul arbitru asistent A2, SPATARU IOAN a prezentat certificatul medico-legal nr. 1213-sv/A2 din 02.12.2015 eliberat de Serviciul Județean de Medicină Legală Suceava.

Arbitrii asistenți cât și antrenorul echipei AS INTERNAȚIONAL SALCEA confirmă cele relatate în rapoartele de joc accentuând gravitatea faptelor petrecute pe terenul de joc.

Comisia hotărăște: – suspendă terenul de joc din localitatea Dumbrăveni pentru clubul AS STEAUA DUMBRĂVENI pentru 6 etape și 400 lei penalitate sportivă cf. art. 83.2.d coroborat cu art. 43.6.b din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul ZAIȚ NICUȘOR GABRIEL de la echipa AS STEAUA DUMBRĂVENI pentru 2 ani de zile (04.12.2015 – 03.12.2017) și 400 lei penalitate sportivă, cf. art. 65.f din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul CURELUȘĂ MARIUS IULIAN MARIAN de la echipa AS STEAUA DUMBRĂVENI pentru 7 etape și 250 lei penalitate sportivă cf. art. 65.d din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul GEOSU IONUȚ DANIEL de la echipa AS INTERNAȚIONAL SALCEA pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2015.

4. AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI – AS RELEUL MIHOVENI, LIGA A V-A SERIA EST, disputat la data de 25.11.2015, arbitru SRODER ROBERT, observator VEZETEU MIRCEA.

Din raportul de arbitraj s-au constatat următoarele:

– în minutul 41, arbitrul a fluierat sfârșitul primei reprize în urma unei erori de cronometru. Portarul echipei gazdă, BOUREAN ANDREI ANFILOFIE, l-a bruscat și înjurat pe arbitru, acesta fiind eliminat ulterior.

– după consultarea cu observatorul jocului, din cauza spectatoriilor care l-au amenințat și înconjurat pe arbitru, acesta a decis continuarea reprizei cu încă 4 minute.

– jucătorul NICȘAN GABRIEL MIHAI de la echipa AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI a fost eliminat pentru cumul de avertismente și după eliminare, acesta a adus injurii și amenințări grave arbitrului.

– jucătorul GHERASIM ALEXANDRU de la AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI a fost eliminat pentru cumul de avertismente. După eliminare, acesta a lovit arbitrul cu piciorul în genunchi aducând injurii și amenințări grave.

– în pauza jocului, echipa AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI a depus contestație de substituire a jucătorului MORARIU OVIDIU de la echipa AS RELEUL MIHOVENI.

La comisie s-au prezentat: delegatul echipei AS RELEUL MIHOVENI care a prezentat o declarație a antrenorului echipei AS RELEUL MIHOVENI, d-nul CIOT VASILE prin care recunoaște schimbarea pozei de pe legitimația jucătorului MORARIU OVIDIU. Din verificările efectuate și fotografia depusă la Comisia de Disciplină s-a constatat că jucătorul folosit este SELIUC VASILE care este legitimat la ACS ȘOMUZ FĂLTICENI.

Comisia constată fapta de înlocuire a fotografiei în legitimația folosită la jocul respectiv.

Comisia hotărăște: – omologhează jocul cu dublu forfait (0-3) pentru ambele echipe și sancționează clubul AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI cu 300 lei penalitate sportivă cf. art. 83.5.b din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul BOUREAN ANDREI ANFILOFIE pentru 5 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 65.b din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul NICȘAN GABRIEL MIHAI de la echipa AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 65.a din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul GHERASIM ALEXANDRU de la echipa AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI pentru 7 etape și 250 lei penalitate sportivă cf.art. 65.d din RD AJF 2015.

– suspendă terenul de joc din localitatea ȘERBĂUȚI pentru clubul AS BUCOVINA ȘERBĂUȚI pentru 3 etape și 100 lei penalitate sportivă cf. art. 82.1 din RD AJF 2015.

– suspendă antrenorul echipei AS RELEUL MIHOVENI, d-nul CIOT VASILE, pentru 6 luni de zile (13.12.2015 – 12.05.2016) și 200 lei penalitate sportivă cf. art. 59.b din RD AJF 2015.

– sancționează clubul AS RELEUL MIHOVENI cu 200 lei penalitate sportivă cf. art. 83.13.b. din RD AJF 2015.

– suspendă jucătorul SELIUC VASILE de la echipa ACS ȘOMUZ FĂLTICENI pentru 3 etape cf. art. 66 din RD AJF 2015.

 

COMISIA DE DISCIPLINĂ:

PREȘEDINTE: GUDULA MIHAI

VICEPREȘEDINTE: LEUCIUC FLORIN

MEMBRU: CONSTANTIN ADRIAN

SECRETAR: MURĂRIȚA PETRU

Share Button

Leave a Reply