Cupa Municipiului Suceava a avut peste 600 de mici fotbalişti în teren

De sâmbătă şi până luni, peste 600 de copii cu vârste între 6 şi 12 ani au luptat pentru trofee la cea de-a III-a ediţie a Cupei Municipiului Suceava la fotbal, o competiţie organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Suceava, şi-n parteneriat cu FRF şi Clubul Sportiv Juniorul Suceava. Partidele la cele şase categorii de vârstă s-au desfăşurat în trei locaţii, pe terenul Ramiro din Burdujeni, pe cel de la LPS Suceava şi pe stadionul Areni. Turneul a fost un maraton fotbalistic, cu peste 120 de meciuri şi 40 de cluburi implicate, din toată ţara, dar şi din Republica Moldova.

„Am terminat a treia ediţie şi cred că a fost un succes în primul rând pentru micii fotbalişti angrenaţi în competiţie. Vremea a ţinut cu noi la finale şi am reuşit să terminăm turneul aşa cum ne-am propus. Deja am început pregătirile pentru ediţia de anul viitor, una pe care ne-o dorim mult mai spectaculoasă, astfel încât, de la an la an să creştem nivelul şi formatul. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava, instituţii cu sprijinul cărora am reuşit să realizăm acest turneu”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Ciprian Anton.

La grupa cea mai mare de vârstă, cea a fotbaliştilor născuţi în anul 2004, LPS Suceava a câştigat trofeul, urmat pe locul II de ACS Juniorul Suceava şi CSM Dorna Vatra Dornei. La premiile individuale, Juniorul a avut golgheterul competiţiei, prin Dimitrie Toader, şi portarul turneului, prin Narcis Puşcaş, în timp ce jucătorul turneului a fost Cătălin Cîrstean, de la LPS Suceava.

Juniorul şi LPS Suceava au fost pe podium la majoritatea grupelor

La grupa 2005 s-a impus LPS Botoşani, urmat de CSM Dorna Vatra Dornei şi FC Buiucani Chişinău. Aici, golgheter a fost Andy Moroşan, de la LPS Suceava, portarul turneului a fost desemnat Stelian Juncănaru, de la LPS Botoşani, iar cel mai bun jucător a fost Darius Bodnar, de la Vatra Dornei. Juniorul Suceava a câştigat trofeul şi la grupa 2006, urmat pe podium de LPS Suceava şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Câştigătoarea a avut şi două premii individuale, Bogdan Grosu, golgheterul turneului, şi Cosmin Pop, cel mai bun portar, în timp ce Rareş Ioniţă, de la LPS Suceava, a fost declarat cel mai bun jucător.

La grupa 2007, LPS Suceava a ocupat prima poziţie, Viitorul Zalău a luat argintul, iar Juniorul Suceava a câştigat bronzul. Matei Manolache a fost golgheterul grupei, iar Iustin Panciuc, cel mai bun portar, ambii de la LPS Suceava, cel mai bun jucător fiind desemnat Mario Tout, de la Zalău.

Moldovenii de la FC Buiucani Chişinău au fost cei mai buni la grupa 2008, urmaţi de Juniorul Suceava şi FC Zalău. Golgheterul grupei a fost moldoveanul Darius Covaşă, portarul turneului – Iustin Grigoraş, iar jucătorul turneului a fost desemnat Alexandru Anton, ultimii doi de la ACS Juniorul Suceava.

La cei mai mici dintre competitori, grupa 2009, FC Buiucani Chişinău a câştigat trofeul, urmată de Juniorul şi LPS Suceava. Golgheter a fost Sebastian Martînenca, de la FC Buiucani, portarul turneului – Eduard Constantinescu, de la Juniorul Suceava, iar jucătorul turneului a fost desemnat Yanis Anton, de la LPS Suceava.

Sursă articol: Monitorul de Suceava

DSCF5258

Mai multe fotografii pe pagina de facebook:

https://www.facebook.com/AsociatiaJudeteanadeFotbalSuceava/

Share Button

Leave a Reply