Selecționata AJF Suceava a câștigat din nou turneul

„Fotbal și Feminitate” la sub 14 ani

Sâmbătă și duminică, municipiul Suceava a fost pentru a doua oară gazda turneului final al turneului „Fotbal și Feminitate”, ce reprezintă un proiect de dezvoltare a fotbalului feminin iniţiat de UEFA şi promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor, începând din anul 2015. Dacă inițial au fost 21 de selecționate, la faza finală s-au calificat doar 11, mai exact Argeş, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Alba, Caraş-Severin, Teleorman, Suceava și municipiului Bucureşti, care s-au întrecut la două categorii de vârstă: Under 12 şi Under 14 ani. La această ediție, alături de tinerele fotbaliste a fost și președintele FRF, Răzvan Burleanu, cel ce le-a oferit medaliile și trofeele.

„Pentru FRF dezvoltarea fotbalului feminin reprezintă una dintre priorități, un obiectiv strategic pe care ni l-am asumat. Acest proiect în fazele finale organizate sâmbătă și duminică la Suceava este unul premiat chiar de UEFA, fiind unul ce a avut cea mai mare dezvoltare și participare din Europa. Dacă acum doi ani de zile avea 300-400 de jucătoare, în numai puțin de doi ani am ajuns la peste 10.000. Viziunea noastră este că atât băieții, cât și fetele trebuie să aibă șanse egale de a  juca fotbal, iar noi ca federație, alături de AJF-uri să putem crea aceste competiții. M-am bucurat că și fetele pot juca fotbal în România și  pot s-o facă foarte bine după cum am văzut”, a explicat Răzvan Burleanu la finalul competiției.

Peste 190 de fete au jucat fotbal în balonul de la Universitatea „Ștefan cel Mare”

Turneul final din acest an a stabilit și un nou record de participare ca număr de echipe. Dacă anul trecut veneau doar câte patru echipe la fiecare categorie de vârstă, în acest an numărul s-a dublat, la Suceava evoluând 16 echipe. Ca și anul trecut, categoria sub 14 ani a fost câștigată de fetele din selecționata AJF Suceava, care în finală s-au impus cu 2 – 0 în fața AJF București, după un meci spectaculos, în care sucevencele au arătat că posedă o tehnică foarte bună, dar o viziune foarte bună în teren, unele dintre ele participând cu selecționata României la turneul european al acestui proiect. La under 14 medalia de bronz a fost câștigată de AJF Teleorman, iar la under 12, Bistrița a câștigat trofeul, urmată pe podium de Maramureș și Iași, în timp ce AJF Suceava a terminat pe locul IV, după o finală mică pierdută la loviturile de departajare.

„Ne bucură faptul că Suceava este din nou pe harta fotbalului feminin din România. Reușim pentru a doua oară să organizăm acest turneu la Suceava și-n același timp selecționata sub 14 ani a Asociației Județene de Fotbal Suceava să câștige trofeul pus în joc. Felicit fetele și antrenorii ce au coordonat această selecție. Cred că prima ediție a fost un început și cred că ne-am ridicat la nivelul care s-a cerut și de aceea am reușit să organizăm și ediția a doua, iar în continuare ne dorim să fim din nou gazda acestui turneu. Am avut peste 190 de fete care au jucat fotbal și cred că-n România este o emulație foarte mare în acest moment pentru fotbalul feminin”, a declarat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

De selecția și coordonarea celor două selecționate ale AJF Suceava s-au ocupat trei antrenori din județ specializați pe fotbal feminin, Marcel Irimie, de la Fălticeni, Mihai Nicolai Pătrăucean, de la Straja și Ciprian Botcovschi, de la Băișești.

Sursa articol: Monitorul de Suceava

Share Button

Leave a Reply