COMISIA DE DISCIPLINĂ – 03.10.2017

PROCES VERBAL

 

Încheiat astăzi, 03.10.2017, în ședința Comisiei de Disciplină a AJF Suceava.

În cadrul ședinței s-au discutat următoarele jocuri:

1.AS VOINȚA ZVORIȘTEA – AS STEAUA DUMBRĂVENI, LIGA A V-A, SERIA I, disputat la data de 01.10.2017, arbitru BLĂNARIU ALEX, observator CĂLDĂRUȘ OVIDIU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că 5 (cinci) jucători ai echipei AS STEAUA DUMBRĂVENI au primit avertismente.

Comisia hotărăște: – sancționează clubul AS STEAUA DUMBRĂVENI, cu 50 lei penalitate sportivă, cf. art. 78.a.b. din RD AJF 2017.

2.CS ZIMBRUL SIRET – AS MOLDOVA DRĂGUȘENI, LIGA A IV-A INTERCONTI, SENIORI, disputat la data de 01.10.2017, arbitru CORDUNEANU ANDREI, observator FILIPCIUC ION.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că 6 (șase) jucători ai echipei AS MOLDOVA DRĂGUȘENI au primit avertismente.

Comisia hotărăște: – sancționează clubul AS MOLDOVA DRĂGUȘENI cu 50 lei penalitate sportivă cf. art. 78.a.a din RD AJF 2017.

3.ACS FORESTA II OMNIA SUCEAVA – ACS ȘOMUZ FĂLTICENI, LIGA A IV-A INTERCONTI, SENIORI, disputat la data de 01.10.2017, arbitru SAVU ADRIAN, observator GHEORGHE CONSTANTIN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că 5 (cinci) jucători ai echipei ACS ȘOMUZ FĂLTICENI au primit avertismente.

Comisia hotărăște: – sancționează clubul ACS ȘOMUZ FĂLTICENI cu 50 lei penalitate sportivă cf. art. 78.a.a din RD AJF 2017.

4.ACS JUNIORUL SUCEAVA – ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI, LIGA A IV-A INTERCONTI, SENIORI, disputat la data de 01.10.2017, arbitru TELEAGĂ RADU, observator RĂDĂȘANU ADRIAN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați jucătorii: GRIGORAȘ MIHAI ALEXANDRU de la echipa ACS JUNIORUL SUCEAVA pentru cumul de avertismente și ȚUGUI ȘTEFAN VLĂDUȚ de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul GRIGORAȘ MIHAI ALEXANDRU de la echipa ACS JUNIORUL SUCEAVA pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2017.

– suspendă jucătorul ȚUGUI ȘTEFAN VLĂDUȚ de la echipa ACS ȘOMUZUL PREUTEȘTI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2017.

5.CSO VIITORUL LITENI – AS STEJARUL CAJVANA, LIGA A IV-A INTERCONTI, SENIORI, disputat la data de 01.10.2017, arbitru MOROȘAN TEODOR, observator VEZETEU MIRCEA.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul REZUȘ ALIN CĂTĂLIN pentru cumul de avertismente. După primirea celui de-al doilea avertisment, jucătorul mai sus menționat a adus injurii și amenințări arbitrului jocului.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul REZUȘ ALIN CĂTĂLIN de la echipa AS STEJARUL CAJVANA pentru 3 etape (2+1) etape și 230 (200 +30 lei) penalitate sportivă cf. art. 55.a + 63.1.g din RD AJF 2017.

6.CS ZIMBRUL SIRET – AS MOLDOVA DRĂGUȘENI, LIGA A IV-A INTERCONTI, JUNIORI, disputat la data de 01.10.2017, arbitru PLANTOȘ GEORGE, observator FILIPCIUC ION.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că jocul s-a întrerupt în minutul 24 datorită faptului că echipa AS MOLDOVA DRĂGUȘENI a rămas în 7 (șapte) jucători. La începutul jocului s-au prezentat cu 8(opt) jucători oaspete.

Comisia hotărăște: – omologhează jocul cu 4-0 în favoarea echipei CS ZIMBRUL SIRET (scorul la momentul întreruperii jocului) și sancționează clubul AS MOLDOVA DRĂGUȘENI cu 200 lei penalitate sportivă (recidivă) cf. art. 83.art. 83.10.4.c din RD AJF 2017.

7.AS BRADUL VAMA – AS BISTRIȚA BROȘTENI, LIGA A V-A, SERIA I, disputat la data de 01.10.2017, arbitru NEAMȚU CONSTANTIN, observator SZEKELY MIHAI.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul POPA CLAUDIU NICUȘOR de la echipa AS BISTRIȚA BROȘTENI pentru lovirea unui adversar din spate fără a fi mingea în joc.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul POPA CLAUDIU NICUȘOR de la echipa AS BISTRIȚA BROȘTENI pentru 2 (două) etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 63.2.4.a din RD AJF 2017.

8.AS CFR MOARA – AS VIITORUL VEREȘTI, LIGA A V-A SERIA I, disputat la data de 01.10.2017, arbitru LUNGU COSMIN, observator CĂLDĂRUȘ OVIDIU.

Din raportul de arbitraj și raportul suplimentar al arbitrului s-au constatat următoarele:

– la sfârșitul primei reprize au pătruns pe terenul de joc oficialii echipei gazdă protestând într-un mod agresiv și totodată amenințând brigada de arbitri că nu vor părăsi întregi terenul de joc.

– în minutul 89, arbitrul asistent A1, BLĂNARIU ALEX, a semnalizat o poziție de ofsaid la jucătorul de la echipa gazdă, IGNAT SILVIU.

– jucătorul sancționat în poziție de ofsaid, respectiv, IGNAT SILVIU, s-a repezit asupra asistentului, bruscându-l și lovindu-l cu o forță excesivă în zona gâtului.

– după ce jucătorului vinovat i-a fost arătat cartonașul roșu, au pătruns pe terenul de joc oficialii echipei gazdă: BARTCHIEVICI GRIGORE – delegat, MIRON NECULAI – maseur, BOTUȘAN FLORIN – antrenor și BLÎNDU MARIUS – antrenor secund însoțiți de primarul comunei care au început să bruscheze și să aducă amenințări brigăzii de arbitri.

–   la sfârșitul jocului, jucătorul echipei gazdă, NAHARNEAC ADRIAN, l-a lovit cu pumnul în zona urechei cu o forță excesivă și totodată, înjurându-l și amenințându-l pe arbitrul jocului.

– brigada de arbitri au părăsit terenul de joc cu ajutorul jandarmilor prezenți la joc.

– la vestiare (sala de cămin), brigada de arbitri au fost în continuare amenințați de către oficialii echipei gazdă cât și de primarul comunei Moara.

– la plecare, mașina cu care venise brigada de arbitri a fost blocată de mașina primarului fiind necesară intervenția jandarmilor să însoțească brigada până în afara comunei.

La comisie s-au prezentat : brigada de arbitri, primarul comunei Moara, d-nul DZIMINSCHI EDUARD,

TURINEAC GHEORGHE, IGNAT ȘTEFAN și NAHARNEAC ADRIAN, jucători ai echipei AS CFR MOARA. Arbitrul asistent BLĂNARIU ALEX confirmă cele scrise în raportul jandarmeriei și anume faptul că a fost doar bruscat și nu lovit de jucătorul IGNAT SILVIU. Primarul comunei Moara cât și jucătorii prezenți la ședință confirmă în totalitate cele întâmplate la jocul respectiv. Președintele comisiei se abține de la soluționarea cazului din motive personale.

Comisia hotărăște: – suspendarea terenului de joc din localitatea Moara pentru una etapă începând cu prezenta dată și 300 lei penalitate sportivă cf. art. 83.7.b din RD AJF 2017.

– suspendă  jucătorul IGNAT SILVIU de la echipa AS CFR MOARA pentru 3 etape și 500 lei penalitate sportivă cf. art. 65.b din RD AJF 2017.

– suspendă jucătorul NAHARNEAC ADRIAN de la echipa AS CFR MOARA pentru 5 etape și 2000 lei penalitate sportivă cf art. 65.d din RD AJF 2017.

– suspendă pe d-nul DZIMINSCHI EDUARD PERDINAND – primar, pentru 4 etape și 300 lei penalitate sportivă cf. art. 55.b.

– suspendă antrenorii echipei AS CFR MOARA, d-nul BOTUȘAN FLORIN și BLÎNDU MARIUS pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă, fiecare, cf. art. 55.b din RD AJF 2017.

9.ACS JUNIORUL SUCEAVA – CSM DORNA VATRA DORNEI, UNDER 15, disputat la data de 30.09.2017, arbitru MOTRIUC FLORIN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat antrenorul echipei CSM DORNA VATRA DORNEI, d-nul SZEKELY MIHĂIȚĂ pentru proteste la adresa brigăzii de arbitri.

Comisia hotărăște: – suspendă antrenorul echipei CSM DORNA VATRA DORNEI, d-nul SZEKELY MIHĂIȚĂ pentru una etapă și 75 lei penalitate sportivă cf. art. 54.1.c din RD AJF 2017.

 

COMISIA DE DISCIPLINĂ:

PREȘEDINTE: GUDULA MIHAI

VICEPREȘEDINTE: LEUCIUC FLORIN

MEMBRU: CONSTANTIN ADRIAN

SECRETAR: MURĂRIȚA PETRU

Share Button

Leave a Reply