COMISIA DE DISCPLINĂ – 26.10.2017

PROCES VERBAL

 

Încheiat astăzi, 26.10.2017, în ședința Comisiei de Disciplină a AJF Suceava.

În cadrul ședinței s-au luat în discuție următoarele jocuri:

1.AS STEJARUL CAJVANA – FC POJORÂTA, LIGA A IV-A INTERCONTI, SENIORI, disputat la data de 22.10.2017, arbitru BOSTAN DANIEL, observator RĂDĂȘANU ADRIAN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați jucătorii: ZABREA VASILE de la echipa AS STEJARUL CAJVANA și ERHAN CORNEL ANDREI de la echipa FC POJORÂTA, ambii pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul ZABREA VASILE de la echipa AS STEJARUL CAJVANA pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2017.

– suspendă jucătorul ERHAN CORNEL ANDREI de la echipa FC POJORÂTA pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2017.

2.AS VICTORIA VATRA MOLDOVIȚEI – CSO SIRETUL DOLHASCA, LIGA A IV-A INTERCONTI, JUNIORI A1, disputat la data de 22.10.2017, arbitru MOSTOFLEI ALEX, observator MURĂRIȚA PETRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că 6 (șase) jucători de la echipa CSO SIRETUL DOLHASCA au fost avertizați pentru  avertismente.

Comisia hotărăște: – sancționează clubul CSO SIRETUL DOLHASCA cu 50 lei penalitate sportivă cf. art. 78.a.c din RD AJF 2017.

3.AS FORESTIERUL FALCĂU – BRODINA – AS SILVA UDEȘTI, LIGA A V-A, SERIA I, disputat la data de 22.10.2017, arbitru GRECU ADRIAN, observator ZUBAȘ ILIE.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat jucătorul CIUTAC NICOLAE de la echipa AS SILVA UDEȘTI pentru cumul de avertismente.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul CIUTAC NICOLAE de la echipa AS SILVA UDEȘTI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art 63.1.g din RD AJF 2017.

4.AS MOLDOVA DRĂGUȘENI – CS GURA HUMORULUI, LIGA A IV-A INTERCONTI, JUNIORI A1, disputat la data de 22.10.2017, arbitru CHELARU ILISEI ANDREI SILVIU, observator FILIPCIUC IOAN.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că au fost eliminați 6 (șase) jucători (4 gazde, 2 oaspeți) respectiv : BOTEZATU SILVIU GABRIEL pentru cumul de avertismente, BACIU GABRIEL pentru cumul de avertismente, URSU SEBASTIAN GABRIEL pentru lovire reciprocă cu un adversar , SIMIONESCU ADRIAN pentru lovire reciprocă cu un adversar – AS MOLDOVA DRĂGUȘENI și NUȚU ALIN IULIAN pentru cumul advertismente, MARCU IUSTIN DIMITRIE pentru lovire reciprocă cu un adversar –  CS GURA HUMORULUI.

În minutul 29, un spectator a intrat pe terenul de joc amenițând un jucător fiind oprit de jucătorii echipei gazdă ca să nu-l lovească.

Comisia hotărăște: – omologhează jocul cu rezultatul de pe teren;

–  suspendarea terenului din localitatea Drăgușeni pentru una etapă și sancționează clubul AS MOLDOVA DRĂGUȘENI cu 100 lei penalitate sportivă cf. art. 83.7.c din RD AJF 2017.

– suspendă jucătorul BOTEZATU SILVIU GABRIEL de la echipa AS MOLDOVA DRĂGUȘENI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2017.

–  suspendă jucătorul BACIU GABRIEL de la echipa AS MOLDOVA DRĂGUȘENI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf. art. 63.1.g din RD AJF 2017.

–  suspendă jucătorul URSU SEBASTIAN GABRIEL de la echipa AS MOLDOVA DRĂGUȘENI pentru două etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 63.2.4.c din RD AJF 2017.

– suspendă jucătorul SIMIONESCU ADRIAN de la echipa AS MOLDOVA DRĂGUȘENI pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 63.2.4.c din RD AJF 2017.

– suspendă jucătorul NUȚU ALIN IULIAN de la echipa CS GURA HUMORULUI pentru una etapă și 30 lei penalitate sportivă cf art. 63.1.g din RD AJF 2017.

– suspendă jucătorul MARCU IUSTIN DIMITRIE de la echipa CS GURA HUMORULUI pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 63.2.4.c din RD AJF 2017.

– sancționează clubul AS MOLDOVA DRĂGUȘENI cu 100 lei penalitate sportivă cf. art. 78.b.c din RD AJF 2017.

– trimite arbitrul CHELARU ILISEI ANDREI SILVIU la Comisia de Disciplină a Arbitrilor din cadrul AJF Suceava pentru completarea incompletă a raportului de arbitraj.

5.AS MOLDOVA DRĂGUȘENI – CS GURA HUMORULUI, LIGA A IV-A INTERCONTI, SENIORI, arbitru SAVU ADRIAN, observator FILIPCIUC IOAN, disputat la data de 22.10.2017.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că jucătorul CORLECIUC IONUȚ ANDREI de la echipa CS GURA HUMORULUI la sfârșitul jocului a arătat semne obscene și a adus înjurii brigăzii de arbitri în fața vestiarului.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul CORLECIUC IONUȚ ANDREI de la echipa CS GURA HUMORULUI pentru 2 etape și 200 lei penalitate sportivă cf. art. 55.a din RD AJF 2017.

6.AS VIITORUL VEREȘTI – CS SPORTING BUNEȘTI, LIGA A V-A, SERIA I, disputat la data de 22.10.2017, arbitru PIȘTA ANDREI, observator CĂLDĂRUȘ OVIDIU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că a fost eliminat maseorul echipei CS SPORTING BUNEȘTI, d-nul IRIMIA DOREL, pentru proteste repetate și înjurii grave aduse arbitrului asistent A1.

Comisia hotărăște: – suspendă maseorul echipei CS SPORTING BUNEȘTI, d-nul IRIMIA DOREL, pentru 4 etape și 300 lei penalitate sportivă, cf. art. 55.b din RD AJF 2017.

7.AS RECOLTA FÂNTÂNELE – ACS ȘOMUZ FĂLTICENI, LIGA A IV-A INTERCONTI, SENIORI, disputat la data de 22.10.2017, arbitru BLANARIU FLORIN, observator ANTONIU DUMITRU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că jocul a fost întrerupt în minutul 65 din cauza faptului că 5 (cinci) jucători ai echipei gazdă s-au accidentat.

Comisia hotărăște: – omologhează jocul cu rezultatul de pe teren în momentul întreruperii jocului.

– sancționează clubul AS RECOLTA FÂNTÂNELE cu 100 lei penalitate sportivă cf. art. 83.10.4.a din RD AJF 2017.

8.AS CFR MOARA – AS VIITORUL ADÂNCATA, LIGA A V-A, SERIA I, disputat la data de 22.10.2017, arbitru CONȚ BOGDAN, observator CĂLDĂRUȘ OVIDIU.

Din raportul de arbitraj s-a constatat că la sfârșitul jocului, la vestiare, jucătorul NIȚĂ MIHAI MARIUS de la echipa AS CFR MOARA a adus amenințări brigăzii de arbitri.

Comisia hotărăște: – suspendă jucătorul NIȚĂ MIHAI MARIUS de la echipa AS CFR MOARA pentru 2 etape și 150 lei penalitate sportivă cf. art. 55b din RD AJF 2017.

9.AS FORESTA FĂLTICENI 2016 – CS NICU GANE FĂLTICENI, UNDER 13, disputat la data de 21.10.2017, arbitru PLANTOȘ GEORGE.

Din raprotul suplimentar al arbitrului s-a constatat că antrenorul echipei AS FORESTA FĂLTICENI, d-nul AILENEI ANDREI a adus injurii și ofense reptate domnului antrenor al echipei CS NICU GANE FĂLTICENI, DARABĂ IULIAN.

Comisia hotărăște: – suspendă antrenorul echipei AS FORESTA FĂLTICENI 2016, d-nul AILENEI ANDREI, pentru 2 etape și 100 lei penalitate sportivă, cf. art. 55.c din RD AJF 2017.

10.AS STEAUA DUMBRĂVENI – AS BUCOVINA FRĂTĂUȚII NOI, LIGA A V-A, SERIA I, disputat la data de 22.10.2017, arbitru VIERU ADRIAN, observator CATARGIU DUMITRU.

Din raportul de arbitraj s-au constatat următoarele:

– după fluierul de final al jocului, d-nul CHIRIAC MIHAI, antrenor al echipei AS STEAUA DUMBRĂVENI a pătruns pe terenul de joc furios pe brigada de arbitri. A încercat de mai multe ori să lovească arbitrul jocului dar nu a reușit datorită faptului că că arbitrul s-a ferit, fiind apoi oprit de omul de ordine, d-nul MIHAI VASILE. Totodată, d-nul CHIRIAC MIHAI, a adus injurii și cuvinte ofensatoare întregii brigăzi de arbitri.

– inainte de a intra la vestiare, arbitrul asistent A2, LICHTENSTEIN LAVINIA  a fost lovită cu o minge în cap, căzând jos iar arbitrul VIERU ADRIAN primind un picior în “fund”, a cazut peste arbitrul asistent A2.

– în acele momente de panică, din instinct de apărare, arbitrul asistent A2, LICHTENSTEIN LAVINIA, a lovit cu fanionul un spectator care la randul lui a tras-o de păr.

– s-a sunat la 112 și după circa 40 de minute, brigada de arbitri a plecat la Salcea (poliție) unde asistentul A, LICHTENSTEIN LAVINIA, a rămas să dea declarații.

La comisie s-au prezentat: BLANARIU ALEX, arbitrul asistent A1, LICHTEINSTEIN LAVINIA, arbitrul asistent A2, TOADER VASILE, delegatul echipei AS STEAUA DUMBRĂVENI și LUPOAIE GHEORGHE, delegat la echipa AS BUCOVINA FRĂTĂUȚII NOI.

Arbitrii asistenți au confirmat cele scrise în raportul de arbitraj. Doamna LICHTENSTEIN LAVINIA a depus un memoriu la comisie în care se confirmă cele relatate în raportul de arbitraj și adaugă că d-nii CHIRIAC MIHAI și MIHAI VASILE protestau la orice decizie luată de ea. D-nul TOADER VASILE regretă cele întâmplate la jocul respectiv.

Comisia hotărăște: – suspendă terenul din localitatea DUMBRĂVENI pentru 3 (trei) etape și 500 lei penalitate sportivă cf. art. 83.7.a din RD AJF 2017.

– suspendă antrenorul echipei AS STEAUA DUMBRĂVENI, d-nul CHIRIAC MIHAI, pentru 3 (trei) etape și 500 lei penaltiate sportivă cf. art. 65.b din RD AJF 2017.

 

COMISIA DE DISCIPLINĂ:

PREȘEDINTE: GUDULA MIHAI

VICEPREȘEDINTE: LEUCIUC FLORIN

MEMBRU: CONSTANTIN ADRIAN

SECRETAR: MURĂRIȚA PETRU

Share Button

Leave a Reply